Friluftsmat kjempesuksess

Som en del av friluftsmat valgfag laget 12 elever fra HN festmat i lavoen i Skibakken i Kongsberg. - Skogsbærfromasjen på krydderbunn holdt et faglig nivå som kan sammenliknes med det som serveres på Bagatelle, forteller lærer Roger Mikkelsen fornøyd.

  • Av Ann-Mari Henriksen

 

- Skogsbærfromasjen ble laget av Anders Pedersen (17) fra 2KOA. Kaken var pyntet med sjokolade, bærcoulis og friske bær, intet mindre enn et imponerende stykke arbeid, sier Roger Mikkelsen.

 

Ekstern oppdragsgiver
Elevene laget maten til et arrangement i regi av Friluftskompaniet som en gjenytelse for at de får lov til å låne lavoen i undervisningen. Menyen omfattet speket og røkt reinsdyr og hjortelår, varmrøkt reinsdyrblomme, varmrøkt ørret og hjemmelaget gravlaks. I tillegg stekte elevene laksefilet på steinheller.

 

Attraktivt valgfag
Friluftsmat valgfag er en mulighet for elevene til å lære svært mye om å tilberede mat i friluft, blant annet om det å steke mat på steinheller, å røke og grave kjøtt og fisk, noe som er sentrale deler av norsk kulturhistorie. Lærer i faget er primus motor og friluftsmann Finn Hansen.


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.