Franske elever til Åssiden

Hotell- og næringsmiddelfag venter svar på sin søknad om EU-finansiering av et utvekslingsopplegg med franske skoler. Etter planen skal opplegget startes i 2006. Prosjektets begrunnelse er kompetanseheving for elever innenfor språk, mat og kultur.

  • Av Ann-Mari Henriksen

 

For første gang har Åssiden vgs hatt et internasjonalt prosjekt hvor det har blitt søkt om midler fra EU programmene. - Søknadsprosessen til EU er kompleks, forteller avdelingsleder Asle Nerhagen som har ansvaret over internasjonaliseringsprosjektet.

 

Utveksling allerede i år
Allerede i vår kommer ti franske studenter til å tilbringe to uker på Åssiden vgs. I uke 10 og 11 blir det ny utveksling med to skoler i Frankrike, henholdsvis fra Bloise og Tours. Elevene får muligheten til å bli kjent med en annen kultur igjennom både mat og språk. - De faglige forventningene er ikke enorme på grunn av den korte tiden opplegget går over. Forhåpentligvis får elevene inspirasjon og motivasjon, slik at de kanskje vil ta utdanning i utlandet senere, sier Asle Nerhagen.

 

Norske fadderelever
Studentene som kommer til Åssiden vgs har fått et eget program på Hotell- og næring. Under oppholdet, får hver fransk elev en "fadderelev", som får ansvar over å hjelpe og veilede studenten. I tilegg skal de franske elevene bo hjemme hos sine norske fadderelever. De franske elevene får da tid til å bli kjent med Norge både igjennom undervisningen og fadderne. Samtidig drar ti studenter fra Åssiden vgs for å studere i Frankrike. - Utviklingsavdelingen i fylkeskommunen finansierer halvparten av prosjektet i år, den andre halvparten blir betalt av skolen, forteller Asle Nerhagen.

 

Utvidelse neste år
Programmet for neste år er ikke utarbeidet enda, men opplegget skal være noe av det samme som i år, mens tanken er at utvekslingen kan vare inntil tre uker.


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.