En del av verden

Flomkatastrofen i Sørøst-Asia gjorde oppstarten på vårsemesteret spesiell. Alle ansatte fikk tirsdag en gjennomgang av hvordan de best kan hjelpe elevene med å fordøye de sterke inntrykkene som massive medieoppslag har gitt.

  • Av Ann-Mari Henriksen

- Også ved vår skole er noen direkte berørt av katastrofen. En elev har mistet faren sin, og skolen har hatt kontakt med henne flere ganger i romjula. Det kan også være flere som er berørt, uten at vi enda har kjennskap til det, forteller rektor Dag Siljan. Han understreker at skolen har elever som har etnisk opprinnelse fra både Sri Lanka, Thailand, India og Somalia.

 

Spesiell skolestart onsdag
Oppstarten for elevene onsdag morgen var spesiell. I alle undervisningsgrupper ble det gjennomført en samling for å tenne lys og å snakke om det som har skjedd. – Dette har gjort inntrykk, og det er spesielt at naturen har forårsaket så store ødeleggelser. Skolestarten ble helt annerledes i dag, det var stille i klasserommet! Flomkatastrofen angår alle siden alle kjenner noen som er berørt, forteller Joakim Branting (17), Kim-André Kristiansen (17) og Ole-Marius Stølan (18) fra 2TTA.

 

Elevrådet ha et ekstraordinært styremøte onsdag for å se hva som helt konkret kan gjøres.


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.