Elever på utvekslingsreise i Frankrike

- Totalopplevelsen var stor for de ti elevene som var på 14 dagers utvekslingsopphold med skoler i Frankrike, forteller avdelingsleder Asle Nerhagen ved Hotell- og næringsmiddelfag. Elevene ble delt i to grupper, på skoler i henholdsvis Bloise og Tours.

  • Av Ann-Mari Henriksen

 

- Det er interessant å oppdage at det finnes såpass tydelige språkbarrierer mellom Norge og Frankrike, og at det er franskmennene som eier barrieren. Våre elever er merkbart bedre i engelsk enn de franske, sier Asle Nerhagen og understreker at de norske elevene heller ikke står tilbake for de franske rent matfaglig.

 

Mange erfaringer
- Likevel er de faglige erfaringene bare en del av det elevene skal sitte igjen med etter å ha deltatt i utvekslingen. Motivasjon, språk, kultur og kontakter med ungdom med samme utdannelse i et annet land, er kanskje vel så viktig, understreker han og ser ikke bort fra at det vil være lettere for disse elevene å finne seg en jobb i Frankrike senere i livet, nettopp på grunn av disse kontaktene.

 

Spleiselag
Det totale prosjektbudsjettet på 90 tusen ble delt likt mellom Buskerud fylkeskommune og Åssiden vgs. Elevene bidro selv med flybilletter og lommepenger. Finansiering av neste års utveksling er sikret gjennom tildeling av Comenius-midler, underlagt EUs utdanningsprogrammer.


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.