Ekstremsport som nytt valgfag

Flere nye valgfag er blitt satt opp i høst. Et av de mest interessante, er kanskje ekstremsport. For dem som liker sport og utfordringer, er dette midt i blinken.

  • Av Ann-Mari Henriksen

Ekstremsport er et samarbeid mellom Åssiden vg skole, Nøstehallen og Drammen kommune. Noen av de ulike aktivitetene er ekstremsykling og klatring. Ideen til dette valgfaget kom fra gymlærer Bjørn Harald Garfjell, som også er ansvarlig over faget. Siden tilbudet om ekstremsport kom til etter at alle valggruppene var etablert, måtte gymlærerne selv hente inn elever i fra andre valgfag.

- Vi hentet de som allerede hadde valgt seg inn i en idrettsgren og ikke hadde fått førstevalget sitt. Hvis en person for eksempel kom inn på tredjevalget sitt, tok vi noen av dem inn på ekstremsport i stedet, forteller Geir Olsen.

 

To ganger i uka har man muligheten til å prøve nye ulike aktiviteter i Nøstehallen. Valgfaget skal bli holdt i de to siste timene på onsdag. - Timene kan periodiseres, og det kan hende vi har noen timer på lørdager også, sier Geir Olsen. Den første økten i ekstremsport skal etter planen gjennomføres i Nøstehallen onsdag 6. oktober. - Vi kommer til å forflytte oss, ha bolkeundervisning og danne grupper på 15. Dette er nytt, og derfor er vi spente på hvordan det vil fungere, forteller Geir Olsen.


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.