Dragsterkonkurranse

Samtlige grunnkursklasser på mekanisk brukte alle skoletimene i uke 17 til å utvikle en mekanisk drevet dragster, i hovedsak drevet frem av stikk og fjærer. Dragsteren skulle være førerløs og kunne kjøre en distanse på ti meter.

- Skolen kjøpte inn deler, og noe småtteri har vi tatt med hjemmefra, for eksempel gummihjul som vi har tatt fra defekte lekebiler. Det morsomme med prosjektet er at vi faktisk får noe til å fungere, forteller Morten André Gaarder (16) fra 1MEA. Banen var ti meter lang i tillegg til to meter startstripe, den var begrenset i bredde til 40 cm av to oppspente pianotråder.

Fantasifulle farkoster
Flere av dragsterne var et syn, og navnene likeså: Tordivel, Ghostrider, Smuudbørsa og Mekk-1-dragster var noen av eksemplene. Prosjektet ble vurdert etter resultat i konkurransen, design/konstruksjon, fagmessig utfølelse og rapport. – Det er likevel prosessen som det viktigste, det at elevene gjør noe sammen i grupper, forteller avdelingsleder Tom Skjelderup.

Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.