Bosnia-filmen ferdig

Dokumentarfilmen "Bygg broer – Ikke murer" hadde premiere i uke 39, og ble vist for deltakere, sponsorer, venner og familie på Høgskolen i Buskerud. Filmens formål var å dokumentere hva som skjedde på menneskerettighetskolen i Mostar i Bosnia-Herzegovina.

  • Av Ann-Mari Henriksen

- Vi har satset på en glad-film som ikke ripper for mye oppi den vonde krigen de lokale har vært gjennom. Dette er en film som setter fokus på vennskap, kjærlighet og fremtid. Det er jo det menneskerettighetsskolen handlet om, sier filmteamet som består av Aasne Sørumshaugen (18) og Heidi Jellum Johansen (18) fra 3MKA og Jeanette Auno (17) og Madeleine Selvig (17) fra 2MKA.

Gruppen påstår at de ikke hadde premierenerver. - Jeg var ikke nervøs. Vi er så fornøyde med produktet, at dette kunne ikke gå galt, sier Aasne Sørumshaugen (18) fra 3MKA selvsikkert.

Arbeidet med redigering og etterarbeid tok fem uker, også mange kveldstimer gikk med til å få filmen ferdig. - Det har vært mye arbeid, lange dager med redigering, mye pirk og slikt, men nå er vi endelig ferdig. Filmen ble akkurat slik som vi forestilte oss, og vi er kjempefornøyd, fastslår jentegjengen.


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.