Beste julelunsj på 25 år

Tradisjonen tro arrangerte avdelingen på Liejordet julelunsj for Hovedutvalget for utdanning (HUU), Fagopplæringsstyret og rektorene på samtlige videregående skoler i Buskerud. Utdanningssjef Tom Martinsen er vert for denne årlige lunsjen.

- Året har vært preget av store saker, som økonomi, forslag om sammenslåinger og flytting av klasser, som har skapt en del støy og demonstrasjoner, uttalte hovedutvalgets leder, Gotfred Rygh i sin tale. Han poengterte sakene ikke har resultert i store forandringer, fordi det ikke har vært politisk vilje til å gjennomføre dem. Rygh konkluderte med at senere prosesser må sørge for å luke ut saker som er politisk umulig å få vedtatt, tidlig i saksbehandlingen. I tillegg til ordinært møte i hovedutvalget, fikk politikerne omvisning i nybygget.

- Det er ikke hver dag elever får muligheten til å snakke direkte til de folkevalgte, poengterte nestleder i elevrådsstyret, Iselin Bekken (1MKA) i sin tale. Hun fremhevet tradisjonen politikerne har for å besøke Åssiden vg skole som veldig positiv, og at det gjør det mulig å se hvordan dagens skole tar form.

Høytidelig avslutning på semesteret
Julelunsjen er laget av kokkelevene og er en høytidelig avslutning på semesteret. Menyen understreket dette: Soyamarinert laks med pepperrotkrem, ertepurésuppe St. Germain, lammekarré med ratatouille og ovnsstekte poteter og en avslutning med skolens appelsinfantasi imponerte gjestene. – Dette har vært den beste lunsjen så lenge jeg kan huske. Servitørene gjorde også en helt fabelaktig innsats, uttalte avdelingsleder Asle Nerhagen på H&N.

Sunn gaveoverrekkelse
Sparebankstiftelsen DnB NOR benyttet også anledningen til formelt å overrekke samtlige videregående skoler i Buskerud automater for kaldtvann. Gaven har en verdi på kr 320.000,-, det vil si kr 16.000,- per skole.

Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.