Årlig slit over Haglebu

Alle Åssidens VG2-elever gikk en mil i sol og regn før de var framme ved hyttene i Haglebu. Den årlige turen tok seks timer.

- Vi hadde det veldig sosialt. Ikke alle var like glade, men vi prøvde så godt vi kunne å ha det gøy før russetida, sier Erik Henriksen 3TTA. Simen Kjellsen (3REA) samtykker: - Jeg synes dette var en lang gåtur med mye sosiale ting og det synes jeg var veldig bra!

VG2 elevene ble delt opp gruppevis etter hvem de skulle dele hytte eller leilighet med. Underveis ble det satt ut både oppgaver som gruppene kunne bry hodene sine med, og seigdamer som etterhvert ble spist opp. Det var satt opp noen få hvilepauser og da koste elevene seg med pølser, sjokolade og annen god turmat.

Tøffere tur for noen
I det siste stykket av turen, delte elevene seg opp i to grupper: Den gruppen som ville gå over det bratte fjellet og den gruppa som ville gå der det ikke var fullt så bratt. Den første gruppen kom fram senere etter en tøffere tur, men de mente det var verdt innsatsen.

Fornøyd med soveplass
Elevene var lettet og glade da de endelig kom fram til hyttene og leilighetene sine. Det første mange prioriterte var mat. - Vi hadde det koselig sosialt, og lagde mat sammen, det vil si etter at vi klarte å få komfyren til å virke da, forteller Stina Jemseth (3TFF). - Jeg bodde i en stor leilighet og det var mye bedre enn forventet. Vi fikk tid til å bli bedre kjent med hverandre og fikk et bedre samhold, forteller Malin Ask (3TFF).

Høydepunkt i mørket
Om kvelden samlet alle elevene seg inne i et tretelt med et stort bål i midten, som både ga varme og skapte en koselig stemning. - Et av høydepunktene med turen var i underholdningen da David, Fredrik og Benjamin sang, mener Stina Jemseth (3TFF). Lærer Sigurd Bruusgaard hadde også et morsomt innslag med en livlig lesning av poesi.

Publisert 25. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.