Åpning av Nordisk mesterskap

Fredag 15. ble Nordisk mesterskap formelt åpnet på Liejordet. Deltakere fra alle nordiske land skal i tre dager konkurrere om tittelen Nordisk mester for kokk- eller servitørlærlinger.

  • Av Ann-Mari Henriksen

 

- Arrangementet er en gylden anledning både å vise hva vi er gode for på Åssiden. I tillegg får mer enn 130 av våre elever praktisk, relevant erfaring i sine fag, forteller arrangementsansvarlig Sølvi Haugen ved HN. Fredag klokka 10:30 åpnet konkurransen formelt med tale fra rektor Dag Siljan, presentasjon av konkurransedeltakerne og gjennomgang av konkurranseprogrammet. Tor Wessel fra Reiselivsbedriftenes Landsforbund (RBL) fokuserte på verdien av at yngre mennesker fra samtlige nordiske land treffes og at det oppstår et samspill mellom dem: – Etter denne helgen kommer alle til å være slitne, men godt fornøyde, lovet han.

 

Sterk involvering av elever
Elevene ved Åssiden videregående skole er svært involvert og minst 130 gutter og jenter er i sving både før, under og etter mesterskapet. Både kokk- og servitørelever, medieelever og byggfagelever har bidratt i forarbeidet. Elever fra HN er sterkt involvert i konkurransehelgen, blant annet som fadderelever og problemløsere for de nasjonale lagene.

 

Åpent for publikum
Mellom klokka 09.00 og 13.00 på lørdag er mesterskapet på Liejordet åpen for publikum. Selv om det ikke er mulig å ferdes på kjøkkenet, vil man kunne oppleve den hektiske stemningen som omkranser et slikt arrngement. Kafeen holder åpent.


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.